"A masszázs szinte egyidős az emberiséggel. A masszázst és a kézrátételt a történelem előtti időkben a sámánok és gyógyítók már alkalmazták különböző kultikus és gyógyító rítusok során.
A legrégebbi írásos adat az ókori Kínából származik az ie. 2700 körül kiadott „a sárga császárok belső orvoslásának klasszikusai” című könyvben. Ez a könyv a tradicionális Kínai orvoslás legelső írásának tekinthető."


E rövid bevezetés után talán önökben is felmerülhet a kérdés,hogy vajon ha ilyen régóta létező dolog a masszázs,miért nincs még mindenkinek fogalma annak jelentőségéről és hasznáról? Ösztönösen,mindenkiben benne van a kéz mozdulata arra a pontra,testfelületre,ami éppen fáj,sajog.Egy érintés,mely valóban meg tudja nyugtatni a lelket is - ép lélekkel pedig maga a test is ép lehet,ahogyan fordítva is igaz.

Mégis sokan inkább fordulnak a drága és minden esetben mellékhatásokat adó gyógyszerek felé.A masszázsnak pedig csak nagyon ritka esetben vannak mellékhatásai - ha a masszázst végző személy nem ismeri legalább minimálisan az emberi anatómiát és például erőteljesen nyomást gyakorol könnyen törő csontokra,vagy lágy részekre.

A masszázs elsősorban gyúrást jelent,de mint ahogy egy testépítő sem egyből a nehéz súlyokkal kezd,így a masszázs során is fontos a bemelegítés


www.goldenhandmassage.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!